Απαραίτητο το αντηλιακό και το χειμώνα

231

Οι ακτίνες UV ευθύνονται για το 80% της γήρανσης του δέρματος και για την εμφάνιση ρυτίδων, όπως αποκάλυψε μελέτη που έγινε σε 300 γυναίκες και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Clinical, Cosmetic And Investigational Dermatology.

Η μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αυξάνει την εμφάνιση κηλίδων στην επιδερμίδα, οδηγεί σε μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και αλλοίωση της υφής του δέρματος, καθώς επίσης και του χρώματος, με αποτέλεσμα να δείχνει πιο «κίτρινο».

Αναλυτικότερα η υπερέκθεση στον ήλιο ευθύνεται για το 80,3% της γήρανσης του δέρματος. Ακόμη, η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν υποστεί «80% ζημιά στην επιδερμίδα τους» δείχνουν κοντά στην ηλικία τους, όταν όμως το ποσοστό αυτό είναι κατά 2% μεγαλύτερο, δείχνουν κατά τρία χρόνια μεγαλύτερες, ενώ όταν είναι 2% μικρότερο (78%), οι γυναίκες δείχνουν τρία χρόνια νεότερες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η χρήση αντιηλιακών όχι μόνο περιορίζει τους εξωγενείς παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.