Όπως προκύπτει από την μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η υπερβολική κατανάλωση αλατιού φράσσει τους αεραγωγούς δυσχεραίνοντας την αναπνοή. Οι ειδικοί συνιστούν λοιπόν σε όσους ροχαλίζουν να υιοθετήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα με ελάχιστο αλάτι στα φαγητά τους.
Η μελέτη διεξήχθη σε άτομα που παρουσίαζαν υπνική άπνοια, από την οποία πάσχει ένας στους 20 ενήλικες, και κατά την οποία «κόβεται» η αναπνοή για μικρά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος να κοιμόμαστε είναι στο πλάι. Όταν κοιμόμαστε ανάσκελα, η βάση της γλώσσας μαλακώνει και γλιστρά στο πίσω τοίχωμα του λαιμού προκαλώντας ένα δονούμενο ήχο κατά τη διάρκεια του ύπνου.