Θηλάστε το μωρό σας για να…ανέβει κοινωνικά ως ενήλικας!

71
Mother breastfeeding her baby with breast milk


 

Οι ειδικοί μελέτησαν 34.000 άτομα, γεννημένα είτε το 1958 είτε το 1970 και συσχέτισαν το κοινωνικό «στάτους» αυτών των ανθρώπων σε ηλικία 33 ή 34 ετών, με εκείνο των γονέων τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι είχαν θηλάσει, ήταν πιθανότερο ως ενήλικοι να βρίσκονται σε υψηλότερο κοινωνικό status σε σχέση με τους γονείς τους. Βασικά κριτήρια για την άνοδο, ήταν τα επαγγέλματα με μεγαλύτερη κοινωνική αίγλη και υψηλότερα εισοδήματα.

 

Έτσι όπως προέκυψε, ο θηλασμός αυξάνει την πιθανότητα κοινωνικής ανόδου κατά 24% και μειώνει την πιθανότητα κοινωνικής καθόδου κατά 20%.

 

Οι ειδικοί εξηγούν πως ανάμεσα στα πολλαπλά του οφέλη, ο θηλασμός βελτιώνει τη νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, αυξάνοντας τις νοητικές ικανότητες. Ακόμη ο θηλασμός συνεπάγεται λιγότερα σημάδια συναισθηματικού στρες, κάτι που επίσης βοηθά στην κοινωνική ανέλιξη των παιδιών ως ενήλικες αργότερα.

 

Παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες στο μητρικό γάλα βοηθούν στην εγκεφαλική και νοητική ανάπτυξη του νεογέννητου.