Σύμμαχος στην εξωσωματική το ελαιόλαδο!

72

 

Όπως συνιστούν Αμερικανοί επιστήμονες οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, πρέπει να καταναλώνουν τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο.

 

Τα τρόφιμα που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, μπορεί να υπερτριπλασιάσουν τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας εξωσωματικής. Τέτοια τρόφιμα είναι το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το ηλιέλαιο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

 

Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί κατά τη διάρκεια της μελέτης όσες εθελόντριες κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες μονοακόρεστων λιπών είχαν 3,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί με την βοήθεια της εξωσωματικής απ’ ό,τι εκείνες που έτρωγαν τις μικρότερες ποσότητες.

 

Αντιθέτως, όσες γυναίκες έτρωγαν τα περισσότερο κορεσμένα λίπη, που υπάρχουν κυρίως στα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα, όπως το κρέας και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, παρήγαγαν λιγότερα υγιή ωάρια τα οποία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εξωσωματική.

 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μονοακόρεστα λίπη βελτιώνουν σημαντικά τη γονιμότητα επειδή ελαττώνουν τη φλεγμονή στο σώμα. Και συνιστούν στις γυναίκες που κάνουν εξωσωματική να βελτιώσουν τη διατροφή τους, φροντίζοντας να απομακρύνουν τα κορεσμένα λίπη και να τρώνε περισσότερα μονοακόρεστα.