Οι γυναίκες με καμπύλες φέρνουν στον κόσμο πιο έξυπνα παιδιά!

327
NEW YORK, NY - AUGUST 12: Kim Kardashian and daughter, North West are seen in walking in Soho on August 12, 2014 in New York City. (Photo by Raymond Hall/GC Images)

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουίλ Λάσεκ, επιδημιολόγος της δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, επικεφαλής της μελέτης, το λίπος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου νεογνών μέσω του θηλασμού.

«Χρειάζονται πολλά λιπαρά για το νευρικό σύστημα, και το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή των γλουτών είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό ιδιαίτερα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν πλαστεί για να συσσωρεύουν λίπος σε αυτή την περιοχή μέχρι να γίνουν μητέρες», εξήγησε ο Δρ. Λάσεκ.

Κατά τα τελευταία πέντε εκατομμύρια χρόνια, ο μέσος ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τριπλασιαστεί σε όγκο από 400ml σε 1.200ml. Ακολούθως οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν παραπανίσια κιλά και περίσσεια λίπους για να συμβαδίσουν με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των εγκέφαλος του μωρού.

Μάλιστα, αυτά τα ευρήματα εξηγούν γιατί οι γυναίκες με καμπύλες αρέσουν περισσότερο στον ανδρικό πληθυσμό! Ο καθηγητής Ντέιβιτν Μπάινμπριτζ , βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, εξηγεί ότι «οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες τόσο ελκυστικές , όπως τη τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ, επειδή τα παιδιά τους είναι πιθανό να είναι πιο έξυπνα».