Μελάνωμα: λιγότερο επιθετική η νόσος για τις γυναίκες

206

 

Η ευρωπαϊκή έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος επιστήμονες από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, με επικεφαλής τον Δρ Άριεν Τζόοσε του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ερασμους στο Ρότερνταμ, απέδειξαν ότι το μελάνωμα είναι λιγότερο θανατηφόρο στην περίπτωση των γυναικών.

 

Ακόμη βέβαια, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακριβώς τους λόγους για τους οποίους τα δύο φύλα αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στο μελάνωμα.

 

Πάντως σύμφωνα με τους ίδιους, οι γυναίκες -τόσο πριν όσο και μετά την εμμηνόπαυση- έχουν κατά μέσο όρο 30% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από μελάνωμα, ενώ εξίσου μικρότερη είναι η πιθανότητα γι’ αυτές να επανεμφανίσουν όγκο στο δέρμα και να κάνουν μεταστάσεις στους λεμφαδένες και σε άλλα σημεία του σώματος.

 

Σύμφωνα και με στατιστικές οι θάνατοι από μελάνωμα ετησίως αφορούν το 35% των γυναικών και το 65% των ανδρών. Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι κάτι υπάρχει που σχετίζεται με το φύλο και το οποίο κάνει τον καρκίνο του δέρματος να αναπτύσσεται με πιο επικίνδυνο τρόπο στους άνδρες από ότι στις γυναίκες.