Κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα -136 νεκροί, 43 σε ΜΕΘ

154

O Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, ενώ 888.000 ανάρρωσαν πλήρως. Ως σήμερα έχουν καταγραφεί 208.361 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 12 σχετίζονται γνωστή συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού. Συνολικά, στη χώρα καταγράφονται 2.534 κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων το 55,5% είναι άνδρες. Από αυτά 580 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα.

43 είναι σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι διασωληνωμένοι σε νοσοκομείο, με ενδιάμεση ηλικία 67 έτη, 11 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 89% αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 65 άσθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να ανέρχεται σε 136. 36 από τα θύματα ήταν γυναίκες, ενώ οι νεκροί είχαν μέση ηλικία 74 έτη και το 90,4% παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Την Τρίτη το διάγγελμα για την χαλάρωση των μέτρων κορωνοϊού
Την Τρίτη στις 18:00 θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το διάγγελμα για την πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητάς τους.

Σε πρώτο στάδιο θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις υγιεινής ενώ στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα εστίασης. Οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές για ατομική λατρεία ενώ μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση τoυ lockdown, οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά.