Κορωνοϊός: Μόλις 4 κρούσματα στη χώρα, κανένας νέος θάνατος!

146

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 4 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.840, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

22 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 165 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας συμπολίτης μας δεν έχασε την ζωή του το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, λέγοντας ότι είναι ένα σύνθετο δίλημμα με πολλά θετικά και ορισμένες ενστάσεις Πρόσθεσε ωστόσο ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από την επιστροφή τους στις αίθουσες.
Χαρδαλιάς: Την Δευτέρα οι αποφάσεις για τα Δημοτικά σχολεία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία που έχει κάνει η Ελλάδα και την ομαλότητα με την οποία αίρονται τα μέτρα. «Το δεύτερο βήμα άρσης μέτρων κορωνοϊού προχωρά ομαλά στην χώρα μας. Προβλήματα υπάρχουν μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Η πρόοδος που κάνει η Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου και σχολιάζεται σε διεθνή Μέσα», ανέφερε αρχικά.

«Από την Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται τα ταξίδια με πλοία από και προς τα νησιά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Την Δευτέρα επίσης αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία», συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός ανέφερε: «Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χαλαρώσουμε. Ετσι προστατεύουμε όλους όσους αγαπάμε».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό. Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.