Αυτό είναι το νέο φυσικό βιάγκρα: Κόκκινο κρασί και κόκκινα φρούτα!

wine

Τους φυσικούς τρόπους για να γίνει… πύραυλος ο άνδρας στο κρεβάτι ανακάλυψαν επιστήμονες από ΗΠΑ και Βρετανία.


Τα ευρήματα 40ετούς μελέτης των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και East Anglia, αποδεικνύουν ότι οι μεσήλικες άνδρες που απολαμβάνουν συχνά ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί, ή ακολουθούν διατροφή πλούσια σε εσπεριδοειδή και μούρα αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Βάσει της μελέτης τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις τρεις με τέσσερις μερίδες τροφών ή ποτών πλούσιων σε φλαβονοειδή – τα παράγωγα του δευτερογενούς μεταβολισμού των φυτών, δηλαδή οργανικά συστατικά τα οποία δεν συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη ή την αύξησή τους – φάνηκε να σχετίζονται με τον περιορισμένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας στους συμμετέχοντες στη μελέτη.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), πραγματοποιήθηκε σε 25.096 άνδρες, οι οποίοι από το 1986 έως και το 2008 συμπλήρωναν κάθε τέσσερα χρόνια ειδικά ερωτηματολόγια διατροφής, τρόπου ζωής και υγείας, ενώ το 2000, το 2004 και το 2008 απάντησαν σε ερωτήματα ειδικά για την στυτική λειτουργία τους.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, το 35,6% από αυτούς είχαν αναπτύξει στυτική δυσλειτουργία.

Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου γι’ αυτήν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μεμονωμένα οι φλαβόνες ή ανθοκυανίνες ελάττωναν κατά 9% τον κίνδυνο εκδήλωσής της και οι φλαβανόνες κατά 11%.

Επειδή, ωστόσο, τα φρούτα περιέχουν συνδυασμούς αυτών των συστατικών, όσοι άνδρες κατανάλωναν καθημερινά τα περισσότερα φρούτα είχαν κατά μέσον όρο 14% μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα οφέλη αυτά ήταν εντονότερα στους μεσήλικες άνδρες και μικρότερα στους ηλικιωμένους, ιδίως όταν είχαν περάσει τα 70 τους χρόνια.

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391