Απίστευτο: από 6 ετών στο facebook τα παιδιά στην Ελλάδα!

children-privacy-issue

Προφίλ στο facebook στα έξι; Κι όμως τα ελληνόπουλα έχουν facebook και το χρησιμοποιούν καθημερινά…


Τα αποτελέσματα προκύπτουν από νέα ελληνική έρευνα που έγινε το 2015 από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε μαθητές ηλικίας 11 - 12 ετών στην περιοχή της Αττικής, και δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο» και δείχνουν ότι τα παιδιά διατηρούν προφίλ στο facebook από την ηλικία των έξι ετών, προφανώς με ψευδή στοιχεία, δεδομένου ότι η «είσοδος» στους ανηλίκους κάτω των 12 ετών απαγορεύεται. 

Η ίδια μελέτη αποδεικνύει ότι τα Ελληνόπουλα έχουν κόλλημα με τα smartphones και τα tablets από τις πολύ τρυφερές ηλικίες τους.

Αναλυτικότερα τα ευρήματα έδειξαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν πως είναι φωτεινοί παντογνώστες στα θέματα της τεχνολογίας σε σύγκριση με τους γονείς τους και πως το ίδιο ποσοστό είναι μέλος τουλάχιστον μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, ένα στα πέντε παιδιά χρησιμοποιεί το facebook περισσότερες από δύο ώρες σε κανονική σχολική ημέρα, στην οποία έχει και διάβασμα.

Στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση ξεφεύγει, με το 36% να μπαίνει στο facebook περισσότερες από δύο ώρες. Μόλις το 8,5% χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να μελέτη και εκπαιδευτική πλοήγηση. 

Εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά χρήσης για tablets και smartphones, με το 37% των παιδιών να παίζει καθημερινά παιχνίδια σε tablets και το 22% να οικειοποιείται με τις ώρες το κινητό τηλέφωνο του μπαμπά ή της μαμάς.

Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι τα παιδιά προτιμούν - επιλέγουν να μπαίνουν στο διαδίκτυο από το υπνοδωμάτιό τους, εκεί όπου δεν έχουν καμία επίβλεψη από ενήλικα.  

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391