Υπάρχει ιδανική ώρα για σεξ; Ναι, και κάθε ηλικία «απαιτεί» διαφορετική στιγμή μέσα στο 24ωρο!

bliss-couple-cute-love-romance-Favim1

Το σεξ δεν μπορεί να μπει σε «καλούπια», κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάνεις ό,τι θες όποτε θες! Ερευνητές από την Οξφόρδη έχουν άλλη άποψη….


 

Οι ειδικοί βάσει των αποτελεσμάτων μίας έρευνας, υποστηρίζουν ότι κάθε ηλικία θέλει… την κατάλληλη ώρα της ημέρας για να κάνει σεξ! 

Το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου, όπως επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι αυτό που καθορίζει την κατάλληλη ώρα για ερωτικές συνευρέσεις.

Όπως υποστηρίζουν, για παράδειγμα, το σεξ είναι ιδανικό για τη νεολαία (20 ετών) στις τρεις το μεσημέρι. Όχι γιατί τότε ξυπνούν οι περισσότεροι νέοι όταν το προηγούμενο βράδυ έχουν ξενυχτήσει και το πρωί δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά γιατί η ορμόνη της αφύπνισης υπερτερεί σε σχέση με την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη.

Για την ηλικία των 30, η «χρυσή» ώρα  για σεξ είναι το πρωί. Η κατάλληλη ώρα ερωτικής συνεύρεσης για τους 30ρηδες είναι αφότου  ξυπνήσουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς , το σεξ στην ηλικιακή αυτή κατηγορία είναι ιδανικό στις 8.20 το πρωί αφού το φως της ημέρας ξεσηώνει τους άνδρες εκτοξεύοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης και στις γυναίκες ενεργοποιεί την περιοχή του υποθάλαμου, μια περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει μια πληθώρα λειτουργιών, από την ανάπτυξη μέχρι το μεταβολισμό και την αναπαραγωγή.

Στη ηλικία των 40, το σεξ είναι ιδανικό τη νύχτα. Όχι επειδή όλη την ημέρα οι ρυθμοί είναι έντονοι, αλλά γιατί τότε αποδίδει το σώμα καλύτερα στα ερωτικά χάδια. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα για τους 40ρηδες είναι στις 10.20 το βράδυ, καθώς η ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται από έναν οργασμό εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο τα μεσάνυχτα, τότε που κοιμούνται συνήθως οι περισσότεροι 40ρηδες.

 

Για την ηλικία των 50, η καλύτερη ώρα για χάδια και φιλιά είναι στις 10 το βράδυ αφού οι υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν χρόνο για χάσιμο στο... κρεβάτι.

 

Στα 60 και 70, η ιδανική ώρα είναι στις 8 το βράδυ και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, καλό θα είναι να παρεμβάλλεται ένα χρονικό διάστημα μεταξύ του δείπνου και του ύπνου. Κι αυτό γιατί, μετά από έναν οργασμό, απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που, μεταξύ άλλων, «ξυπνά» τον οργανισμό. 

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391