Νικήστε την τριχόπτωση με απλά tips!

woman-brushing-hair

Πολλές είναι οι αιτίες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών: στρες, κακή διατροφή, ορμονικές διαταραχές κ.α. Η εποχική τριχόπτωση είναι φυσιολογική. Εάν, όμως, επιμείνει και γίνει μόνιμη κατάσταση, πρέπει να την αντιμετωπίσετε. Με τα παρακάτω απλά βήματα, μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας…

 

Ισορροπημένη διατροφή

Η τρίχα έχει ανάγκη από σίδηρο, αλλά και βιταμίνες, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Η κακή διατροφή λοιπόν μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να πέφτουν. Εμπλουτίστε λοιπόν τη διατροφή σας με κόκκινο κρέας, ψάρια και πράσινα λαχανικά και φρέσκα φρούτα. Φροντίστε να τρώτε τουλάχιστον 3 φρούτα την ημέρα και μία φρέσκια σαλάτα με κάθε γεύμα.

 

Αποφύγετε το έντονο styling και φροντίστε με καλλυντικά τα μαλλιά σας

Οι συχνές τεχνικές εργασίες ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας. Η θερμότητα, τα χημικά συστατικά των βαφών και των προϊόντων styling μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Αποφύγετε το πιστολάκι και τα περίπλοκα χτενίσματα και προτίμησε προϊόντα styling χωρίς οινόπνευμα, που δεν ξηραίνουν πολύ την τρίχα. Μπορείτε ακόμη να τονώσετε επιπλέον τα μαλλιά σας με προϊόντα ενίσχυσης της τρίχας που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα κομμωτήρια.

 

Σωστό λούσιμο

Προσπαθήστε να λούζεστε σωστά. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, κάντε μασάζ με τα ακροδάχτυλα και όχι τα νύχια. Χρησιμοποιήστε κοντίσιονερ και βάλτε το στις τούφες των μαλλιών και όχι στις ρίζες. Ιδανική είναι τέλος η χρήση μάσκας. Ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με δροσερό έως κρύο νερό.

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391