Χάστε μέχρι και 2 κιλά το μήνα, μετρώντας τις μπουκιές σας!

Woman-eating-pasta

Πως θα χάσετε τα παραπάνω κιλά; Μετρήστε τις μπουκιές σας και.. κάπως έτσι μειώστε τις. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χάνετε σχεδόν δύο κιλά το μήνα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


 

Στη μελέτη συμμετείχαν 41 υπέρβαροι και παχύσαρκοι εθελοντές, ηλικίας 18 έως 66 ετών, οι οποίοι μετρούσαν καθημερινά επί μία εβδομάδα κάθε μπουκιά φαγητό και κάθε γουλιά υγρού που έβαζαν στο στόμα τους.

Στη συνέχεια, έθεσαν ως στόχο να τρώνε και να πίνουν καθημερινά 20-30% λιγότερο και επί τέσσερις εβδομάδες συνέχισαν το μέτρημα για να βεβαιώνονται πως θα τον τηρούσαν.

Στο τέλος των τεσσάρων εβδομάδων, είχαν χάσει κατά μέσον όρο 1,6 έως 1,8 κιλά, παρότι δεν άλλαξαν ούτε τη σύσταση του διαιτολογίου τους ούτε το επίπεδο της φυσικής τους δραστηριότητας.

Η μεγαλύτερη απώλεια βάρους παρατηρήθηκε σε όσους είχαν μειώσει κατά 20% τις μπουκιές και τις γουλιές τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι όσοι τις μείωσαν κατά 30% πιθανώς άρχισαν να τρώνε πιο παχυντικά φαγητά για να μην πεινάνε.

Σε κάθε περίπτωση, «τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση λιγότερου φαγητού μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στο σωματικό βάρος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζόσουα Γουέστ, αναπληρωτής καθηγητής στο Κολέγιο Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου BrighamYoung (BYU).

«Δείχνουν επίσης ότι δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσει κανείς, αλλά απλώς να αποκτήσει συνείδηση των ποσοτήτων του φαγητού και των υγρών που καταναλώνει και να τις μειώσει λίγο».

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391